HOME
Actieviteiten
Αμβρακικό Κόλπο
Seacleaners Greece
Miastros Amfloxia
Dolfijnen
Agenda's 2009 - 2021
Agenda 2019
Agenda 2018
Agenda 2017
Agenda 2016
Agenda 2015
Agenda 2014
Agenda 2013
Agenda 2012
Diergaarde 2012
Agenda 2011
Agenda 2010
Agenda 2009
SSiF - Nederland
Kinder programma
Workshop zwerfafval
Seacleaners-int CREW
Vrienden van SSiF
LINKS Klikken
English translation
Geschiedenis
Contact - ANBI
Contactformulier
Donatie formulier

Diergaarde Blijdorp 2012

 

Dit keer helaas niet in de Mantazaal, maar in de Rivierahal.

Tientallen kinderen hebben weer zwerfafval verwijderd uit de grijpgrabbelton voor een prijsje.

Daarbij werden de verschrikkelijke gevolgen van zwerfafval voor dieren kindvriendelijk uitgelegd.

Seacleaners-int heeft er weer een donateur bij gekregen.

Ook zijn we in contact gekomen met het team van SFF - Seafirst Foundation.

 

 

 

 

Rotterdam, 5 oktober 2012

PERSBERICHT

ZOOWILD NATUURBEHOUDSFESTIVAL IN BLIJDORP:

HOE WILD BEN JIJ?

In de herfstvakantie (13 t/m 28 oktober) organiseert Diergaarde Blijdorp 'ZOOWild', een evenement vol feestelijke activiteiten rondom natuurbehoud en duurzaamheid. In de Diergaarde kun je veel bijzondere diersoorten van dichtbij ontmoeten, maar achter de schermen doet Blijdorp nog veel meer. De zorg voor de natuur en het milieu is de belangrijkste doelstelling van de Diergaarde. Hoe Blijdorp dit doet, kun je zien tijdens ‘ZOOWild’. Leer tijdens de natuurbehoudsroute bijvoorbeeld alles over het nut van fokprogramma’s, dans mee op een energie-opwekkende dansvloer, bezoek de natuurbehoudsmarkt (zondag 21 oktober) of doe mee met de fotografieworkshop. Een nachtje slapen in de dierentuin is ook mogelijk tijdens het ZOOWildcamp of je kunt deelnemen aan een vogeltocht door de Diergaarde met aansluitend een ‘Wakkere Vogelsontbijt’. Er zijn bovendien speciale rondleidingen, verzorgerspraatjes, een lampionnenoptocht (27 oktober) en kinderen kunnen creatief leren knutselen met afvalproducten. Kijk voor het volledige programma op www.diergaardeblijdorp.nl/zoowild.

De belangrijkste doelstelling van Diergaarde Blijdorp is natuurbehoud in de breedste zin van het woord. Educatie speelt hierin een belangrijke rol, maar Blijdorp houdt zich ook bezig met het fokken met bedreigde diersoorten en ondersteunt natuurbeschermingsprojecten wereldwijd met kennisuitwisseling en financiële donaties. Een aantal in Blijdorp geboren dieren heeft zelfs de weg terug gevonden naar hun natuurlijke biotoop.

Blijdorp neemt deel aan meer dan 80 fokprogramma’s van bedreigde diersoorten en coördineert de Europese fokprogramma’s (EEP’s) van de Aziatische olifanten, Mantsjoerijse kraanvogels, Siberische kraanvogels, Visaya wrattenzwijnen en de Egyptische landschildpadden. Wereldwijd coördineert Blijdorp ook het fokprogramma van de kleine panda. Dichter bij huis draagt Blijdorp haar steentje bij aan het fokprogramma van de Europese hamsters in opdracht van het Ministerie van LNV.

Natuurbehoud is onlosmakelijk verbonden met de zorg voor het milieu. Daarom zet Blijdorp zich ook in om haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zichtbaar voor de bezoekers zijn de zonnepanelen op het dak van het Oceanium en het duurzame savannehuis. Andere duurzame projecten die minder zichtbaar zijn, probeert Blijdorp tijdens het ZOOWildfestival voor het voetlicht te brengen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie:

Voor vragen over ZOOWild kunt u contact opnemen met Diergaarde Blijdorp, afdeling Communicatie, communicatie.blijdorp@diergaardeblijdorp.nl, telefoonnummer 010-4431457/427 of via het laatste nieuws over Blijdorp en RSS-feeds: http://www.diergaardeblijdorp.nl/rss/ en Twitter: http://twitter.com/rotterdamzoo

Fotobijlage rechtenvrij beschikbaar o.v.v. Diergaarde Blijdorp


Seacleaners-int Foundation - NL/GR
danny.seacleaners.int@gmail.com